Suomalainen Edicto Oy

Missio:

Edicto Oy:n toiminta-ajatuksena on tuottaa asiakkailleen helppo tapa jakaa luottamuksellisia tietoja ja esittää niitä turvallisesti.

Historia:

Innovo Ky:n perustaja Antero Hälikkä on kouluttanut ja konsultoinut työyhteisöjä vuodesta 1992. Työhön liittyi olennaisena osana myös dokumenttien jakaminen netin yli asiakkaille. Yrittäjänä hän on ollut  perustamassa Curiositas Ltd Oy -nimistä kehitysyhtiötä vuonna 1998 ja patentoi Deminus®-pilvipalvelun vuosituhannen alussa. Vaikka yhtiön nimi on nyt vaihtunut, toimiala on pysynyt samana.

Antero Hälikkä kertoo uransa alkuvaiheista ja huomaamastaan asiakastarpeesta:

”Internetin yleistymisen myötä 90-luvun lopulla aloin jakamaan html-dokumentteja puhelinkeskustelun aikana asiakkailleni. Alkoi nettikommunikoinnin aika.
Kerron esimerkkitapauksen. Perustelin kerran puhelimessa, miksi olen mukauttanut tunnettua tiimiroolitestiä yksinkertaisemmaksi ja annoin tiedoksi osoitteen "http://www.kolumbus.fi/innovo.ky/globus.html#tausta", josta asiakas sai tallentaa tekstin omalle koneelleen. Luonnollisesti kului tovi ja vaati kärsivällisyyttä kummaltakin ennen kuin kyseinen teksti oli asiakkaan näytöllä. Tämä ei ollut edes niitä hankalimpia osoitteita. 
Ongelman poistamiseksi kehitimme silloisessa 
Curiositas Ltd Oy:ssä Deminus-menetelmän. Nyt sekä html-sivut että koneelta toimitetut dokumentit saadaan esteettömästi, nopeasti ja turvallisesti asiakkaalle. Myöhemmin olen pitänyt esitelmiä netissä olevasta aineistosta ohjaten sitä ensimmäisillä kännyköillä, jolla jo oli selain ja internet-yhteys. ”

Edicton edeltäjä, Curiositas Ltd Oy, lähti kehittämään vuonna 2016 uutta Edico-nimistä palvelua uusimmilla ohjelmistoteknologioilla. Menetelmässä hyödynnetään Deminuksen patenttia ja olemme hakemassa uutta patenttia aiheesta ”Menetelmä ja järjestelmä luottamuksellisen tiedon jakamiseen ja esittämiseen internetissä”. Palvelun markkinointia ja jakelua varten olemme perustaneet Edicto Oy:n. Edico on patentilla suojattu menetelmä.
 

Tiimillämme on pitkä kokemus alalta ja uusimmasta teknologian kehityksestä.

Antero Hälikkä, innovaattori, toimitusjohtaja, antero.halikka@edicto.fi
Kari Jantunen, talousvastaava, hallituksen puheenjohtaja
Jari Welling, IT-vastaava
Jouko Haanpää, ohjelmistokehitys
Markku Jantunen, markkinointi, hallituksen varajäsen

  Etusivulle